ZATÍM JEDEME !!!

    O událostech posledních dní není třeba dlouze psát. Podstatné je, že zatím fungování naší firmy jede dále a to i dodávky náhradních dílů a techniky ze  zahraničí.

   Dnes dovezl dopravce z Německa další mašinu ,kterou zanedlouho nasadíme do ostrého provozu. Secí stroj Terrasem R3 směřující nedaleko Rokycan byl objednáván v prosinci minulého roku a bude nasazen hned na jaře pro zakládání nových travních porostů. Rozhodujícím kritériem volby sečky Pöttinger byl především vysoký přítlak na secí botku, který je až 120 Kg.  Vysokého přítlaku disponuje Terrasemka  především svou  robustností .  Celková propracovanost je vidět na všech částech secího stroje. Přední disková sekce , sloužící pro předseťovou přípravu , disponuje extra hloubkově nastavitelnými  disky za koly traktoru, které zamezují tvorbě kolejí.  Robustní  podvozek je tvořen předsazenými koly , které zamezují celkovému skákání stroje v transportním režimu. Středový podvozek je při transportu zvednutý, aby nedocházelo k přílišnému opotřebení  popř. propíchnutí pneumatik .  Secí disky s roztečí 12,5 cm jsou opatřeny ocelovými opěrnými kolečky a zavlačovači s centrálním nastavením pracovní hloubky a přítlaku. Ten je na všech botkách stejný, protože všechny držáky botek jsou stejně dlouhé. Rozdružovací hlava je dobře přístupná a je umístěna hned za velikou násypkou. V té naleznete síto pro separaci hrubých nečistot a senzor naplnění násypky. Propracovanost stroje je třeba vidět v detailech , jako je pracovní LED osvětlení i uvnitř násypky , kdy obsluha pohodlně uvidí i při nočním setí. Přesné elektronické dávkovací ústrojí potřebuje většinou pouze dva výsevní válečky pro všechny plodiny, jelikož pohon secího válečku lze zvolit do rychla či dopomala.  Barevný dotykový display je velice přehledný a nabízí i ISOBUSové spojení s monitorem traktoru.

  V dalších dnech očekáváme další přírůstky zemědělské techniky a doufáme , že vše poběží i přes veškerá opatření dále. Držme si všichni palce ať stávající situace dobře dopadne a brzy skončí.

Přejeme všem především pevné zdraví a zákazníkovi děkujeme za nákup právě u nás.

Tým HK Agro s.r.o.

Přejít nahoru