Sklizeň v jiné zelené

Stroj ,jehož pořizovací cena překročila částku deseti milionů není předáván každý týden. I když v naší společnosti se to zatím povedlo každý rok . Letos se tímto strojem stala řezačka Claas Jaguar 860, kterou převzal zákazník sídlící nedaleko Kanadě. Nový stroj vybavený třemi adaptéry pro sklizeň senáže ,siláže a GPS nahradil starého Jaguára a protože obsluha byla s touto barvou spokojená , vybrala stejného výrobce. Nový přírůstek disponuje výbavou , která obsluze zajistí maximální pohodlí při každodenním nasazení. Tak například systém navádění řezačky na posekaný řádek senáže s označením „CAM PILOT“  vede řezačku automaticky na posekaný řádek a PickUp ,který disponuje šířkou 3,8m sebere veškerou hmotu i v nerovném terénu.  Proč tak široký PickUp ? Majitel vlastní velké sečení o záběru 10 metrů a převážně první seče jsou velice bohaté na množství hmoty, kterou obsluha s klasickým tří-metrovým sběračem těžko sebrala. Proto zde byl objednán širší model sběrače.  Obsluha tedy nemusí hlídat vedení stroj a může se plně věnovat plnění návěsů. I když i tato činnost je u nové řezačky plně automatická. Řezačka je totiž vybavena dalším systémem s názvem“ AUTOFILL“ . Kamera , která snímá tvar návěsu , automaticky otáčí komínem a režim a způsob plnění  je pouze na nastavení obsluhy. Pomocí programovatelných tlačítek si řidič nastaví pouze krajové polohy a jedním kliknutím se stroj přestaví na levou či pravou stranu.

    Při předávání stroj došlo i na vyzkoušení adaptéru pro přímou sklizeň GPS. Tento adaptér se chová podobně jako žací lišta. Disponuje kopírováním ,kde pomocí nastavení přítlaku lze velice dobře vykopírovat terén , což u záběru pět metrů je žádoucí. Pro oba adaptéry je vhodná další výbava na řezačce a sice zařízení s názvem „STOP – ROCK“ . Systém detekuje kameny, které podobně jako železné předměty mohou napáchat velké škody. Detekce kovů je samozřejmě také ve výbavě.

     Osmiřádková adaptér pro sklizeň kukuřice byl posledním, který naši technici spolu se zástupci z Německa vyzkoušeli. Nedílnou součástí tohoto adaptéru je nejen kopírování nerovností pomocí dvou postranních hmatačů , ale i navádění na řádek , umístěné uprostřed adaptéru.  

    Zapojení adaptérů je dnes velice jednoduché, jelikož není zapotřebí připojovat kardan pro pohon . Ten se pomocí šestihranu připojí sám při navěšení. Jediné, co obsluha musí z kabiny učinit je provést kalibraci adaptéru, kdy si řezačka nastaví hydrauliku dle potřeby pro rychlost zvedání a spouštění.  Ve výbavě Jaguára je toho ještě mnoho . Aplikátor přípravku pro konzervaci píce, či informace o množství posekaného materiálu s možností vytištění na tiskárně v kabině stroje.  Programovatelné režimy automatického ostření 28.nožového bubnu, klimatizace , LED osvětlení …..atd.

      Pokud Vás zajímají detaily , které na nové řezačce jsou , kontaktujte nás. Stroj vám postavíme na míru.

Děkujeme za nákup právě u nás.

Tým HK Agro.

Přejít nahoru