Druhý pomocník M740i

Letošní sklizeň se konečně rozjela ve všech regionech a u nás je po přípravě sklízecích mlátiček opět trochu času, věnovat se předávání techniky, která bude nasazena do ostrého provozu o něco později.

V minulém týdnu odjel z naší pobočky další tažený postřikovač John Deere , který směřoval opět nedaleko Prahy. Jedná se už o druhý stejný kousek v jednom zemědělském podniku , který bude agregován jak jinak , než z traktorem John Deere. Spojení obou zelených mašin bylo jednoduší v tom, že se nyní jednalo o R-kovou variantu traktoru JD a díky přípravě „AUTOTRACK“  bylo spojení strojů pomocí ISOBUS  zásuvek jednodušší.  Sada Antény s displejem byla součástí dodávky a na traktor s přípravou vše jednoduše pasovalo.  Tak jako u minulé dodávky nechybí na stroji vypínání sekcí , řízená oj či automatická kontrola polohy ramen nad porostem. Rozdíl je pouze v provedení trysek, kde nyní obsluha požadovala provedení s jelenem ve znaku.  Firma John Deere disponuje širokou škálou trysek pro různé použití. V našem případě se jednalo především o trysky pěti-otvorové či nízko-úletové.  Pracovní záběr ramen 24 metrů lze složit a použít i pro prac. šířku 18 metrů.  S ohledem na rozsáhlou výstavbu u Prahy tuto možnost zákazník využívá,  jelikož velikost honů se neustále snižuje.

     V příštích dnech provedeme na stroji ještě menší úpravu a sice rozdělení krajových trysek do další pracovní sekce. V porostech cukrovky dochází k malému přesahu ramen a proto chceme koncovou sekci rozdělit , aby pokrytí bylo rovnoměrné.

Děkujeme za nákup právě u nás.

Tým HK Agro.

Přejít nahoru