Podmítky 2020 s Pöttingerem

Dlouhou dobu jsme nezveřejňovali aktuality o předávání nových strojů. Důvodem byla poměrně náročná žňová sezóna ,která ještě stále pokračuje na Karlovarsku , kde jezdí několik sklizňových strojů od HK. V letošním roce to bylo více jak 35 sklízecích mlátiček, které naše firma připravila do ostrého provozu. Abychom tento nápor práce zvládli, zahájili jsem posezónní prohlídky hned po loňských žních. Né jinak tomu bude i letos a již nyní jsou připravené první stroje na posezónní prohlídky. Výhodou je , že hned po ukončení činnosti sklízecí mlátičky má obsluha v hlavě problémy ,které se v průběhu sklizně objevovaly a je možné je řádně odstranit.

     V těchto dnech probíhá již setí řepky a samozřejmě i příprava půdy.  Jako tradičně jsme započali s předváděním strojů značky Pöttinger a hned v začátcích jsme po předvedení předali nedaleko Prahy další diskový podmítač se čtyřlístkem ve znaku . Jedná se o známý diskový podmítač Terradisk 5001T ,který své přednosti ukazuje již několikátou podzimní sezónu. Díky opakujícím se suchým podmínkám přípravy půdy je tento stroj vždy schopen dodržet nastavenou pracovní hloubku a prostřednictvím své hmotnosti a hmotnosti podvozku sklopeného nad rámem perfektně zpracovat půdu .  Ke kvalitní práci přispívá i větší průměr pracovních disků a dvojitý válec Conoroll, který velice dobře drobí i za mokra.  Tento pěti-metrový stroj je ideálně agregován s traktory o výkonu 170 až 200 koní a je tedy vhodný i pro členité pozemky narušení příměstskou výstavbou rodinných domů.  Několik obrázků z prvních odpracovaných hektarů naleznete v příloze této aktuality, kde je vidět práce stroje po bouřce , která přinesla velké množství vody.

    Je to již několikátý stroj v tomto regionu ,který si svojí prací dělá perfektní reklamu.  V minulých dnech jsme starší disky stejného záběru osadili i jednotkou pro výsev meziplodin.  Pro její uchycení byl vybrán právě sklopný podvozek. Před samotnou prací jej obsluha bez potíží nasype a v pracovní poloze se dostane nad rám stroje, aby rozhodil meziplodinu ke pěchu.  Zařízení bylo úspěšně vyzkoušeno v ostrém provozu a osvědčilo se.

Děkujeme za nákup právě u nás.

Tým HK Agro

Přejít nahoru