Super stroje, které připravujeme na předání.

Super stroje, které připravujeme na předání.

     Techniku, kterou nyní připravujeme, lze jen těžko přehlédnout a bude snadno k vidění v regionech, kde působíme. Nejedná se o stroje pro zahrádkáře, ale o silný kalibr v oblasti seťové a sklizňové techniky.

    Secí stroj značky Pöttinger s označením Fertilizer je sečka s přihnojením, vybavená zásobníkem se dvěma komorami pro osivo či hnojivo. Výbava je opravdu bohatá. V přední části je samostatně stavitelná smyková lišta pro úpravu hrubé brázdy. Následují dvě řady disků pro přípravu seťového lůžka, za nimiž je umístěna právě sekce přihnojovacích disků. Rozdělovací hlavy pro osivo a hnojivo jsou umístěny za hlavní násypkou a pod pneumatikovým pěchem sestaveným širokými koly, které rovnoměrně rozkládají hmotnost sečky.  Za pěchem jsou umístěny secí botky v roztečích 12,5 cm a disky pro předznačení kolejových řádků. Nově je zde na secím stroji namontován šnek pro plnění, který byl ohodnocen medailí na výstavě v Hannoveru. Tento šnek je hydraulicky sklopný a díky sofistikovanému pákovému systému je možné šnek jednou rukou posunout do stran a následně zajistit pro snadné plnění z výšky 0,5m. Secí stroj směřuje na Plzeňsko, kde bude nasazena s novým traktorem John Deere 8R při zakládání vojtěšky a jarní pšenice s ječmenem.

    Oproti tomu sklízecí mlátička řady T, směřuje k našemu hlavnímu městu. Jedná se o největší a nejsilnější model řady T, který bude osazen aktivní lištou s pásem o záběru 9,15m. Výbava sklízecí mlátičky je opět opravdu bohatá. Nejen automatické nastavení sklízecí mlátičky, či prémiový management slámy či LED pracovní osvětlení, nebo kompresor pro očištění stroje na poli. Zákazník zde samozřejmě najde navigaci John Deere ovládanou z velkého deseti-palcového terminálu a pro větší pohodlí při práci i komfortnější sedačku či ledničku.  Model řady T prošel dlouhým vývojem a nový systém čištění a delší síta posunuly hodinový výkon stroje k modelové řadě S, při zachování vysoké kvality slámy, kde díky novým prvkům v nastavení mlátícího koše je možné opět stroj jemně doladit pro ještě kvalitnější práci.

   Zájem o stroje je v letošním roce obrovský.  Mnoho okolních zemí využívá nové dotační programy vyhlášené na začátku letošního roku a výrobní kapacity jsou nabité k prasknutí. Nás těší, že jsme byli schopni poptávanou techniku zajistit a dodat.

Děkujeme za nákup právě u nás

Tým HK Agro

Přejít nahoru