První stroje roku 2022

Stroje roku 2022

     Vážení čtenáři našich stránek . Děkujeme Vám za přízeň v loňském roce a do toho nového přejeme všem především zdraví a štěstí.   

    První dny letošního roku jsme se věnovali inventuře našich skladů a nyní se vracíme do klasického pracovního režimu  a do předávání další nové techniky , která již brzy  bude prvně nasazena v regionech našeho působení.  

První týdny roku 2022 předáváme více strojů najednou,  a proto předání této techniky shrneme do jedné aktuality. Jedná se hned o dva zánovní traktory John Deere , jednu sklízecí mlátičku Claas a řezačku John Deere.

    Hned dva traktory z královské třídy 6R putují k našim zákazníkům . Jednalo se o dva modely s označením 6250R , které  se stále více zařazují na seznam nejvíce poptávaných typů u našich zemědělců. Tento traktor začíná být na farmách stejně populární, jako tomu bylo dříve u modelu 7010 či 7000. Je to dnes střední výkonová třída traktoru , kterou lze uplatnit pro všechny typy pracovních činností . Doprava ,  zpracování půdy , setí . Prostě vše lze s tímto strojem vykonávat. Velký výkon a zároveň kompaktní rozměry a bohatá výbava , to jsou důvody , proč tento traktor začíná naše farmy zajímat.  Další velkou předností je i spokojenost ze spolehlivostí a novým CommandPro ovládáním , které je opravdu pohodlné pro dlouhé denní nasazení.  Velikou výhodou je i to , že mnoho skladových či objednaných strojů disponuje vynikající výbavou bez nutnosti zpětné domontáže některých komponentů. Prostě se jedná o výkonné kvalitní R-ko z Mannheimské fabriky.

    Dalším velkým pomocníkem při letošní sklizni bude předváděcí sklízecí řezačka John Deere s označením 8600. Jedná se o nástupce oblíbené řady 7080i , který bude sklízet na Karlovarsku. Stroj vystřídal právě zmiňovanou řezačku 7350i. Více jak 600 koní pod kapotou a k tomu tři adaptéry pro sklizeň kukuřice , GPS-ky a travní senáže. Samozřejmě vše v plné výbavě s automatickou převodovkou ProDRIVE s rychlostí 40 km/hod, s vícenožovým bubnem , aplikátorem konzervantu , s pohonem 4×4 . Nechybí elektrický vrátek pro snadnou demontáž  mačkacích válců a co se týká válců vkládacích , tak kromě známého lapače kovu , je zde i identifikátor kamení.  Na řezačce nechybí i polní laboratoř HarvestLab , která automaticky upravuje délku řezanky dle obsahu sušiny sklízeného materiálu a pro snadnější plnění  návěsů je stroj osazen i automatickým nastavením polohy komína dle polohy přistaveného vozu.  Kamerový systém či vysílačka popř. navigace je běžnou  součástí stroje.

    Zatím posledním sklizňovým strojem , je sklízecí mlátička Claas Tucano , která je velice zachovalá a bude pomáhat při sklizni nedaleko Prahy. Dodávky sklízecích mlátiček Claas jsou v letošním roce vůbec zajímavé téma. Stroje nejsou a pokud nový kombajn přijde , tak ve většině případů až po letošní sklizni. Proto zájemci o nový stroj nechtějí své ojeté stroje prodávat , dokud nová mašina nedorazí. Letošní výběr je opravdu omezený a ukazuje to i dostupnost použité techniky v zahraničí.  Obvykle velké sklady použité sklizňové techniky jsou prázdné nebo zde nalezneme velice málo volných modelů. Tucano nahrazuje starého Dominátora , který i nadále bude vykonávat svojí službu na farmě nedaleko Benešova.  Novější model disponuje vyšším výkonem a variolištou s řepkovou výbavou.  

   Teď jen stroje připravit , zajistit evidenční prohlídky a předat majitelům

Děkujeme za nákup právě u nás  a těžíme se na ostrý start další nové techniky od HK

Tým  HK Agro.

Přejít nahoru