Hlavní žňová sezóna začíná i v našich regionech a proto finišují předávky techniky , které do letošní sklizně zasáhnou a i do hlavních podzimních prací. 

    Ta největší technika byla v minulých dnech dovezena a nyní je předávána našim zákazníkům. Nejedná se zrovna o malé stroje. Technika směřující především velkým zemědělským farmám disponuje buď velkým ložným objemem a nebo velkým výkonem. Posuďte sami : Traktor John Deere o výkonu 370 Koní , nebo kolový tahač Xerion 5000 – 530 Koní nebo velkoobjemový třínápravový vůz s výtlačným čelem Fliegl o objemu ložné plochy 40 m3.

    Tyto stroje našla naše společnost u našich zahraničních partnerů a nebylo to hledání jednoduché. Problémy v dodávkách techniky jsou největší právě ve vyšších kategorií strojů a to buď z důvodu nižší četnosti , či z důvodu výroby mimo náš kontinent.

    Vůz s výtlačným čelem spolu s traktorem John Deere 8R 370 směřuje k jednomu zákazníkovi a bude tento týden nasazen pod sklízecími mlátičkami nedaleko Žatce. Vůz je osazen vzduchem odpruženým podvozkem , nuceným řízením náprav BPW a flotačními pneumatikami. Senážní plachta , která byla již na stroji ve výbavě, byla zatím  demontována , jelikož vůz bude osazen klasickou plachtou vyrobenou v ČR.  Vůz bude agregován uvedeným traktorem John Deere 8R 370, kde bylo nutné provést domontáž závěsu k80 s nuceným řízením pomocí koulí k50.  

    Xerion se v naší firmě příliš neohřál, protože byl už nyní nasazen v podmítkách s podmítačem o záběru 10 m a již nyní překvapuje svojí hospodárností . Výkonnostní monitor stroje ukazuje spotřebu 4,2l/ha . Výborná spotřeba je způsobena i navigací Trimble RTK s automatickým naváděním stroje. Díky příjemnému odpružení a rychlosti 40km/hod je i přeprava stroje velice rychlá , příjemná a úsporná. Široké pneumatiky Michelin zajišťují perfektní přenos síly ,která je násobena i dotížením stroje vpředu a závažím za kabinou. 

    Jsme rádi, že takové mašiny naše malá firma dodala a těší nás další zájem o techniku , která i nadále bude v dalších měsících distribuována našim zákazníkům.

   Všem přejeme úspěšný průběh letošních žní a těšíme se na další spolupráci .  Nyní je před námi žňová pohotovost, kterou držíme každoročně a jsme připraveni plnit požadavky na dodávky náhradních dílů každý den včetně víkendů .

Děkujeme , tým HK Agro .

Přejít nahoru