Adaptéry , které se u nás moc neohřály.

Servis a prodej náhradních dílů značky Claas , je stále častěji předmětem naší činnosti . Proto není náhodou , že nás mnohdy zákazníci osloví o dodávku některého stroje zmiňovaného německého výrobce.

      Né jinak tomu bylo v případě poptávky adaptérů pro sklízecí řezačky Jaguar. Poptávanými stroji byl adaptér pro přímou sklizeň GPS a kukuřičný osmiřádkový adaptér pro stroj ,který naše společnost dovezla z Anglie již na jaře letošního roku.  Kukuřičný adaptér pro jaguára 960 jsme hledali poměrně dlouho. Z Anglie dovezené řezačky většinou mají pouze sběrací adaptér Pick-Up , jelikož travní senáže jsou v UK zastoupeny nejvíce. Z Německa dovezený kukuřičný adaptér byl hned po dovozu do ČR nasazen na stroj ,aby okamžitě vyrazil na první službu , kterou vykonává v našem regionu společnost: „Agroslužby Ryba“ . Tato firma je již vybavena třemi Jaguáry a jejich stroje jsou nasazovány nejen u nás , ale i na Slovensku.

      Oproti tomu adaptér pro přímou sklizeň GPS odjel rovnou z Německa do okresu Plzeň -sever, kde již  čekal jiný Jaguár , aby sklízel první GPS-ky v podniku Třemošenská a.s. . V obou případech se jednalo o dosti hektické předávky, které nám přibývají s počtem sklizňových strojů o které se nyní staráme.

      V letošním roce dojde u naší společnosti k malé změně a sice , že se servisem a opravami sklízecích řezaček a mlátiček začneme již v zimě. K tomuto rozhodnutí nás nutí především počasí posledních let. Žně začínají v některých regionech o dva až tři týdny dříve a stihnout připravit všechny stroje je opravdu složité.

Těšíme se na Vás brzy u vaší mlátičky či řezačky .

Tým HK Agro. 


Přejít nahoru