TAK ZASE OD ZAČÁTKU, ŽNĚ 2022 JSOU MINULOSTÍ

Máme za sebou další žňovou sezónu a v mnoha podnicích finišuje setí řepky pro sezónu příští. U nás je nyní také trochu více klidu a proto můžeme zase uvést pár novinek z oblasti zemědělské techniky , kterou jsem dodali mezi zákazníky z naší oblasti.

     V minulých týdnech byla dodávána technika z veškerého našeho sortimentu . Nejednalo se pouze o traktorovou techniku , ale dodávky směřovali i ke značkám Pöttinger či Bogballe. 

     Pokud hovoříme o sortimentu Bogballe, tak se jednalo opět o plně vybavené rozmetadlo s váhovou buňkou s označením M35W s rozhozem lopatek na 24 metrů. Stroj byl dodáván i s funkcí vypínání rozhozu v klínech pomocí navigace , která je propojena tabletem s kalibrátorem rozmetadla. Obsluha díky váhové buňce nemusí dělat nic složitého. Pouze uloží požadovanou dávku hnojiva ,  obkrouží pozemek pro zaznamenání hranic a o zavírání hradítka se postará stroj sám . Změna rozhozu je realizována změnou dopadu hnojiva na rozhazový kotouč. Řešení , které je jednoduché a funkční .

      Dalším strojem je pomocník pro manipulaci materiálu u bioplynové stanice  nedaleko Rakovníka. Nový manipulátor od společnosti Claas disponuje zvedací silou 4 tuny a dosahem výložníku 7 metrů. Nový Scorpion dodává společnost Claas ve spolupráci s firmou Liebherr.  Manipulátory Claas využívají k pohonu techniku VARIOPOWER 2. Jedná se o systém , kdy obsluha využívá převodovku v několika jízdních režimech vždy s propojením s motorem pro docílení nižší spotřeby paliva . K tomuto manipulátoru uvedeme podrobnou aktualitu po zavedení do provozu.

      Daleko známější a u nás v sortimentu častěji prodávané jsou stroje Pottinger. Konkrétně diskový podmítač Terradisk s označením 6001T putuje do podniku nedaleko Prahy , aby zásáhl do letošní přípravy půdy pro setí pšenice. Tentokrát se jedná o záběr 6 metrů , který bude agregován s traktorem Case Magnum.  Těžké disky , které jsou při práci dotěžovány podvozkem sklopeným nad rámem stroje perfektně zalézají do země i v suchém letošním létě a jedná se o již druhé šestimetrové disky , které nedaleko našeho hlavního města budou pracovat.

      Nesmíme zapomenout ani na traktory. Jeden opravdu pěkně vybavený byl předán nedávno na rodinnou farmu u Rakovníka. John Deere s označením 6130R je opravdu nádherně a komfortně vybaven a jedná se o pomocníka, kterého by chtěl mít doma snad každý. Nové ovládání převodovky CommandPro dělá práci s tímto kocourem ještě zábavnější.  Automatická převodovka , příprava na navigaci či celoodpružení je samozřejmostí .  Vždy oceníme, když dodáme zákazníkovi traktor, jehož výbava je na vysoké úrovni, protože stroj pak opravdu dělá radost a dobrou reklamu.

     Občas si najdeme i čas zúčastnit se nějakého výběrového řízení, kdy ve většině případů rozhoduje nejnižší pořizovací cena. I proto nyní dodáváme nedaleko Slaného čtyřmetrový kompaktor značky Rolmako. Tento polský výrobce je již poměrně známý svými produkty . Jedná se především o půdo-zpracující stroje. Několik diskových podmítačů již u našich zákazníků provozujeme. Nyní jsme odebrali kompaktor pro předseťovou přípravu. Stroj je osazen smykovými lištami , prutovým a Croskill válcem a střední část stroje vyplňují šípové radličky.  Rám stroje je robustní a nechybí ani prvky povinné pro přepravu na pozemních komunikacích.

    Pořád se něco děje. Zájem o dodávky techniky neutichá ani nyní . O ostatních strojích uvedeme zmínku zase příště.   Mezi dodávkami bylo i několik zahradních traktůrků John Deere či použité traktory z našeho bazaru.

Děkujeme za nákup právě u nás a těšíme se na další spolupráci

Tým HK Agro.

Přejít nahoru