Léto 2023 HK Agro

     Již delší dobu jsme neuvedli žádnou aktualitu o předání techniky našim zákazníkům.  V současnosti nás zaměstnávají činnosti týkající se sklízecích mlátiček , kterých bylo pro přípravu letošních žní opět více než v roce loňském a v mnoha případech došlo i k zavádění nových strojů , které byly uvedeny v předchozích článcích.

     Nyní se žňové práce z důvodu nepříznivého počasí poněkud zastavili a můžeme tedy zmínit , některé předané stroje z minulých dní.  Nelze říci , že by některý sortiment v naší firmě převažoval . Zájem byl napříč celým našim sortimentem. Mezi stroji, které mířily k zákazníkům byla pícninářská technika Pöttinger a to dobře známe žací lišty NOVA CAT v čelním i bočním provedení. Dodávky pícninářských strojů v letních měsících probíhaly především z důvodu defektů při práci. Hned dvě firmy využily našich skladových zásob, aby nahradily nabourané stroje z nedávného nasazení. Tyto defekty se objevují každý rok a letos bylo fajn , že nějaké stroje v zásobě zůstaly a mohly hned vyjet do provozu.  Neklesá ani zájem o senážní vozy. Ekonomika oproti sklízecí řezačce mluví jasně a jsme rádi, že v našem regionu bude jezdit i nový vůz TORRO Combiline 6510 s automatickým broušením nožů AUTOCUT.

     Nejsou to jen pícniny, ale i půdozpracující technika , jako  Terradisky , které prostě dělají výbornou práci v suchu. Jak je vidět na videu práce disků po hrachu, kde se pracovalo před deštěm. Disky jdou do země i v suchu a pomáhá jim podvozek složený nad strojem , který svojí hmotností přimačkává mašinu do země.  Námi předané šestimetrové disky jsou osazeny i přísevem TEGOSEM, který je nyní montován i v provedení APV na mnoho již dávno dodaných strojů Pöttinger nebo Horsch. Tyto přísevy od rakouského výrobce doplńoval náš servis na nesený podmítač SYNKRO nebo na podmítač Horsch JOKER.  

     Pozadu nezůstávala ani traktorová technika. V minulých dnech byl předán například traktor John Deere 8R nebo pásový traktor FENDT. V obou případech se jednalo o silné pomocníky , kteří již nyní promlouvají  do přípravy půdy pro setí řepky.  Do pícnin pak směřoval TOP vybavený traktor John Deere 6130R , jehož super výbavu mohli vidět zákazníci na výstavě Hadačka v Kralovicích. Pro tento stroj nám nyní dorazil i nový STARFIRE přijímač 7000 , jehož rozšířené funkce, lepší příjem signálu a rychlejší nabíhání zákazník ocenil hned první den. 

      Transportní technika Fliegl byla zmiňována již v předchozích novinkách . Avšak i v červenci byl předán další menší vůz na malou farmu nedaleko Prahy , který již plní funkce pod sklízecí mlátičkou John Deere.

       V minulých dvou měsících zobchodovala naše společnost velké množství použité techniky i z jiných zemí.  Vyzkoušeli jsme například nového dodavatele techniky z Maďarska a byli jsme překvapeni v jak pěkném stavu dva starší traktory John Deere dorazily. Protože nebyl ani problém v dokumentaci nutné pro přihlášeni k provozu na pozemních komunikacích , budeme ve spolupráci pokračovat i nadále.

Prostě pořád se něco děje a na co jsme zapomněli ,  uvedeme zase jindy.

Děkujeme našim zákazníkům za spolupráci a přejeme brzké ukončení letošních žní.

Tým HK Agro

Přejít nahoru