Dotace, které se nám nevyhnou.

Operační programy , vyhlášené pro nákup zemědělské techniky, se u některých prodejců podílejí na obratu ve velké míře. U nás v HK je to spíše výjimečné. Průběh a prodej techniky je mnohdy dosti těžkopádný a na konečnou realizaci projektu se mnohdy čeká i několik měsíců. Né jinak tomu bylo u obchodního případu z kladenského okresu, kde se na potřebná razítka čekalo téměř rok. Nyní však vše zdárně dopadlo a my jsme konečně mohli předat dva stroje Pöttinger majiteli, který je sice již nasadil do provozu, ale hlavní sezónu okusí až v roce příštím.

    Jednalo se o dvě novinky v sortimentu rakouského výrobce a sice o boční žací lištu o záběru 3,5 metru vybavenou dopravním šnekem, který posekaný materiál posune na řádek čelní sekačky.  Jedním přejezdem je tedy obsluha schopna vytvořit řádek z více jak šestimetrového záběru a hmotu hned sebrat popř. slisovat.  O tvar řádku se stará plachta, která zamezuje tvorbě příliš širokého řádku a v případě, že obsluha nechce okamžitě vše nahrnout, je možné šnek vypnout  a provádět klasický plošný rozhoz posekaného materiálu. Novinka se na evropském trhu velice dobře etablovala a i v Čechách je více jak šedesát strojů již v provozu. Kapacita šneku je opravdu veliká, protože při zkouškách byla prováděna i sklizeň GPS-ky a u běžného porostu byl šnek bez větších problémů schopen i takovou porci materiálu odvést na řádek.  Pöttinger zařadil tento typ žacích strojů i do žacích kombinací o záběru 9 metrů. Podniky si především pochvalují možnost jedním přejezdem za jednu naftu hmotu posekat a shrnout.

       Pokud však majitel nového žacího stroje se šnekem CrossFlow  nebude provádět okamžité shrnování na řádek, pomůže mu k tomu nový osmimetrový shrnovač Pöttinger s označením TOP 812. Jedná se o největší model dvourotorového stranového shrnovače , který má nyní  Pöttinger v nabídce. Výhodou stranového řádku je možnost dopravit posekaný materiál ze dvou jízd na jeden řádek a tím shrnout hmotu z celkových šestnácti metrů. Následné sbírání je pak o mnoho jednodušší a o čistotu materiálu se starají především čelní kopírovací kolečka rotorů, která nedovolí hrnout zeminu do nahrnutého řádku.

         Značka Pöttinger se objevuje stále více. Vždyť i v posledním uplynulém hospodářském roce bylo v ČR zavedeno více jak 1000  nových strojů z celého sortimentu. Kvalita a dostupnost náhradních dílů spolu s velkou servisní podporou pomáhá k dalším prodejům.

Děkujeme za nákup právě u nás.

Tým HK Agro. 

Přejít nahoru